10 Απρ 2013

Ψυχ - αγωγήσου...
Υπάρχει ένας αυτοσυντηρούμενος Σύλλογος στη Θεσσαλονίκη που αφορά τις οικογένειες με μέλη που έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας. 

Εγώ τους γνώρισα απο μια κυρία που δουλεύει στο διπλανό γραφείο απο εμένα και μου έχει εξηγήσει τα πάντα για τον τρόπο ζωής αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους. Στην γειτονιά μου επίσης υπάρχει ένα σπίτι για αυτά τα άτομα -ονομάζονται προστατευόμενα διαμερίσματα - και οι άνθρωποι που μένουν εκεί είναι αγαπητοί απο όλη τη γειτονιά, ζουν και κινούνται στα μαγαζιά, στην πόλη και έχουν ένα σπίτι να μείνουν όταν δεν έχουν κανέναν άλλο στον κόσμο να τους φροντίζει.

Εγώ αυτή την αγωνία έχω εισπράξει απο αυτή τη μάνα. "Τι θα γίνει το παιδί μου όταν εγώ και ο άντρας μου δεν θα υπάρχουμε πια". Δεν μιλάμε για άτομα που χρήζουν νοσηλείας. Μιλάμε για άτομα που δουλεύουν, που αυτοεξυπηρετούνται, σπουδάζουν, έχουν  χόμπυ, απλά έχουν κάποια προβλήματα ψυχικά και χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής για όλη τους τη ζωή.

Έχουν οργανώσει λοιπόν αυτή την εκδήλωση για να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα για τις κινήσεις του συλλόγου που είναι πολλές και σημαντικές.

Εάν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη και δεν έχετε κάτι καλύτερο και σημαντικότερο να κάνετε, μπορείτε να περάσετε μια βολτίτσα...

εγώ πάντως θα είμαι εκεί  :)))2 σχόλια: